Creatool bestaat enkel uit natuurlijke en duurzame materialen die multi-inzetbaar zijn. Oersterk, degelijk en design. MADE IN BELGIUM, waar anders? 

Van kleuter tot bejaarde gaat de gebruiker onderzoekend en ontdekkend leren. Creatool is ideaal om talent gericht, toekomstgericht en vakoverschrijdend te werken.

Ook in speciaal onderwijs en kinderopvang stimuleert het materiaal de creativiteit en sociale vaardigheden. Met Creatool wordt ieder kind zelfsturend uitvinder. Wees verwonderd hoe de leerlingen met minimale coaching zich de 21e eeuwse vaardigheden eigen maken. 

Met het materiaal de kinderen in contact brengen met hun uitvinders talenten. Met de opdrachten en de inspiratie van gebruikers, aantonen dat ieder kind creatief is en de uitdagingen van de 21e eeuw aankan. Dat is ons doel! 

Ik heb een achtergrond in electronica en meubelmakerij. Zoals vele leerkrachten, kan je me beschrijven als een idealist. 

Vanuit mijn frustratie over onze overconsumptie maatschappij hoop ik een verschil te maken met het duurzame creatool. 

Het enige juiste ontwerp is een circulair ontwerp. Een ontwerp dat meerwaarde crëeert met respect voor mens, maatschappij en grondstof. 

Creatool is sterk, heel sterk! Na enkele keren te gebruiken zal je set er ook gebruikt uit zien. Dat is wat Creatool karakter geeft. Zonder in te boeten aan kwaliteit.

Na ons succes in België komen we naar Nederland. In België wordt creatool gebruikt in alle types scholen en in alle soorten lessen. Leerlingen en leerkrachten crealeren in de klas, de gang, op de speelplaats, in de turnles…

Ben jij de eerste die gaat crealeren in jouw school? Twijfel niet en laat je verwonderen door de leerlingen. Ontdek welke doelen er vanzelf en met een beetje coaching worden behaald. 

Iedere leerkracht van de basisschool kan 3 opdrachten kiezen, zo ontstaat vanzelf een leerlijn. De huidige uitdagingen zullen we regelmatig aanvullen met nieuwe. 

Op de blog zullen inspiratie verhalen en creatool nieuwtjes gepost worden. 

De community zal je van vele ideeën voorzien zodat je leerlingen nog meer kan uitdagen.